Kaukasisk ovtjarka i Sverige

Share on facebook
Share on twitter

Kaukasisk ovtjarka i Sverige

140 548 views | 28 May. 2009
140 548 views | 28 May. 2009

En film om den kaukasiska ovtjarkan, se vardagslivet med en kaukasisk ovtjarka, se våra hundar !!!

A video about the Caucasian Ovcharka together with people and family in Sweden.

Patrick Tannerstad

finns inga finare hundar

korkunge

Absolut inte för att klaga men för att ifrågasätta. Jag läste på diverse hemsidor att hunden var icke livlig/glad och sprallig och att den var väldigt vaksam vid minsta förändring eran hund verkar vara som en nalle björn, Vad kan detta bero på?' då allt jag läst svensk som engelska att den är vaksam mot allt och alla, samt att den inte är som jag skrev innan livlig och lekfull ?

lilmissvix92

jag tycker aldrig en hundras är ond eller ska ses som nedvetet ond för så är det absolut inte. Men det är så typiskt människor att försöka tämja hundar som är ämnade för annat än att ligga på soffan, vara tjocka och omotionerade och "lite hund". Jag har bott med militärhundar och polishundar som haft extremt mycket driv men varit dresserade och harmoniska. Ypperliga brukshundar. Det är absolut inga svenssonhundar! Men ovtjarka är en herdehund, den borde få vara det för sin egen skull.

CevanKennel

Herlig video, og så flotte og trivelige hunder. Veldig bra presentasjon :)

MatildaK

Riktigt fina hundar synd att man inte har tid eller kunskap om den hunden annars hade den passat bra i mitt hem :)

Techlari

Har ingen erfarenhet av Ovtjarkas men min mor hade en Dobermann. Tänkte bara kommentera det du sa om att husse / matte är ledare. Med ovtjarkas anser jag efter de program jag sett om Ovtjarkas, att man måste ha stor hänsyn för att värna om denna ledar balans då Ovtjarkan tar sina egna beslut. Tror det är många medelsvenssons som inte skulle kunna hantera ett så stort ansvar. Det var allt ifrån mig. Nobel hundras ! :)

MatildaK

@Nannasify Håller med dig till 100%

Cuvac

dont get me wrong i love these dogs, these kind of dogs, live stock guarding dogs. And I like to see them making swedish countrysides in more harmony with nature. Most sheep attacks btw = straydogs, not many straydogs wanna face an angry protecting ov! And cattlethiefs 1000 years ago? Bye bye cattlethief.. ;p I hope you can spread the race in Sweden to help small farms and houses in vildmark protecting theit territory, goats and everything alive in their territory with their lives

Robert Norberg

Den enda uppfödaren i Sverige som reggar sina valpar? Hur gammal är den här videon?

gra gravargar

Trevlig att du tittat på vår film. I filmen visas flera olika exemplar av rasen. En kaukasisk ovtjarka är alltid vaksam och håller full koll på sin omgivning. Men den är också glad som vilken hund som helst och älskar att kela med sina människor och bekanta som hälsar på. Däremot leker inte dessa hundar med pinnar och bollar. Du får gärna maila mig och fråga om något är oklart. Egentligen borde du träffa en ovtjarka live :-)

Robert Norberg

Du har lyssnat för mycket på rykten och okunniga människor - skulle jag säga. Ovtjarkan är absolut inte en hund som behöver en ägare som tar i med "hårdhandskarna" Därimot behöver den en trygg och stabil ledare - som vet hur man hanterar hundar. Är du intresserad av rasen finns det mycket att läsa. Men försök undvika rykten och folk som inte har någon egen erfarenhet av rasen.

Cuvac

därför ska man med björn eller vargflock i närheten ha fler hundar. 2 hundar minskar skaderisken stort, boskap i en kohage vid huset med 2 vaktande ovcharka blir ingen lätt byte för en ensam björn eller varg. Med ordentlig vargflock inpa knuten ska man ha fler än 2 lgd. För sj:alvstandig boskapsbevakning alltsa.. Det är inga labrador utan björnfighters.. Skulle bli sa skönt att sveriges bönder i vildmark använder hundar ist.av bara skjuter vara fina medvarelserna..

swewolf08

Fantastisk fin och upplysande film! jättefina hundar du har! Tror dessa hundar har fått ett oförtjänt dåligt rykte! Blir sugen på att skaffa en! har en leonberger! som påminner lite om ovtjarka i storlek och sätt att röra sig! /mvh

gra gravargar

Jag tror du skulle må bra av att träffa några ovtjarkor - jag tror inte du känner våra hundar alls med tanke på ditt inlägg! Vem skulle vilja ha en aggressiv hund ? Inte vi ovtjarkaägare i alla fall. Jag har inte heller hört talas om att någon ovtjarka skulle ha dödat en människa, däremot finns det ju vanligare raser som lyckats med detta.

gra gravargar

@zAXER86 Trevligt att du frågar :-) Man vill ha en kelig hund Man vill ha en trygg väktare Man vill inte man ha en hund som kräver aktivering hela tiden Man vill ha en stor tålig hund och kan erbjuda ett liv utanför tättbebyggt område med mycket utevistelse Man vill ha en klok och rolig hund :-)

Ticdaniel

Nån som har sett tror det va uppdrag granskning / kalla fakta om dessa hundar?? det va intressant

gra gravargar

Japp, kaukasisk ovtjarka och sarplaninac är väldigt lika.

gra gravargar

Videon blev klar samma dag den lades ut på youtube dvs 28 maj 2009. Uppgifterna i videon är givetvis aktuella. Vi visar Sveriges enda verksamma uppfödare av rasen som registrerar sina valpar i Svenska Kennelklubben. Hör gärna av dig igen om du har några frågor.

Dechthem

@shakeri84 väl skrivet.

Tampa Maheswaran

hej. Dennar ras är går inte gämföra med schäfer rottweiler osv. Denna ras har stark instinkt till att skýdda sin flock ock är avland för att ta egna beslut och att aldrig tveka att attackera om den tycker att det behövs. visst kan du kontrollera den på landet om du vet vad du gör men då utsätts inte hunden för samma sitoationer som en hund som bor i stan. En riktig CO kan du aldrig kontrollera på samma sätt som andra brukshundar.

gra gravargar

Sverige vimlar helt plötsligt av "hundexperter" - när det kommer till kritan har vissa av dem inte ens träffat en ovtjarka ! Den som kallar ovtjarkan aggressiv har inte koll på hur en ovtjarka fungerar.

gra gravargar

@zAXER86 Schäfrarna är också fina, har haft rasen själv :-) Jag informerar om rasen som jag känner den, har levt med denna hundtyp - alltså herdehundar - sedan 1997. Media har ju inte varit intresserad av att veta sanningen, och det program på TV du kanske sett visade konstigt nog ingen av de äkta kaukasiska ovtjarkor, försedda med reg bevis från SKK, som fanns i Sverige vid tidpunkten för inspelning av programmet. Önskar dig och din hund en trevlig helg :-)

Patrick Tannerstad

Har själv en 6 årig Kaukasisk ovtjarka och bor i lägenhet. Kan intyga att detta är världens finaste och mysigaste familje hund.. fast man ska också veta att det är en vakt/skydds hund. Nåde den som rör en fam. medlem.. Inget att rekommendera som första hund..

gra gravargar

Tack :-)

Cuvac

han äter nalle till frukost... ingen hund att leka med...

Jimmie pinto dos santos

@jozefhidden ovtjarka är som vilken annan hundras som helst. att det fått dåligt rykte har med er som missköter/"uppfostrar" hundarna att göra. dumma fån.. galet vackra hundar, gått o smygtittat på denna ras i flera år. väldigt sugen att köpa en, efter att min gamla gott bort då förstås, vilket aldrig verkar ske 15 år i sommar.. en blandning mellan rottweiler & schäfer!

Cuvac

Research (trysil area) showed that use of 2 great pyrenees minimized sheeplosses to bears to almost 0%. lets start EuroWolf And implement lgd-concepts everywhere in europe (Or usa against coyotes) against straydogs and with accents @places in europe where clashes with big predators occur or are likely to occur.

maskenmakkan

Är den här större än en varg?

2142gunfood

underbar film och en något mer rättvis bild än den ''vanlig'' media ger oss :) Funderar på en sådan någon gång i framtiden om jag nu vill skaffa någon annan ras :) ...och JA, jag tror jag kan klara av den med tanke på vad jag redan har/har haft ;)

korkunge

Skulle vara jävligt kul att träffa en sådan ståtlig och självsäker hund och gärna att få "leva" med den själv ute i vildmarken under en helg (förutsatt att det är mig trogen och inte känner sig otrygg eller att de ej litar/har förtroende för mig, tyvärr blir det svårt då jag inte är hussen) och se den i sin "rätta" miljö/natur, den som är eran så att säga i videon är väldigt lik en liknande ras (som du säkert känner till) vid namn "sarplaninac"

RooooK

Fråm Kaukas själv, Hadde en sån hund förut ;) mycket loyala dom)

gra gravargar

Precis som du säger, så är hundar snälla mot sina familjemedlemmar, oavsett ras - detta gäller även våra hundar. Det skulle du ha vetat om du hade bekantat dig med rasen kaukasisk ovtjarka :-)

xErased

jag vill ha en sån :D

gra gravargar

@GGAndersson Tack GGAndersson Mycket riktigt så har våra KO's har inte skadat någon alls. Mvh gravargar

gra gravargar

Tack för din fråga, jag ska försöka förklara. En ovtjarka behöver en harmonisk miljö för att utvecklas til en trevlig hund, och uppfödaren vill träffa hela familjen innan köpet blir avgjort. Helt ok att röster höjs ibland, men är det en stökig familj kanske man ska avstå från hundköp överhuvudtaget.

markdon16

Gorgeous dog-what a "BIG"-softie-lol,:))thanks for sharing the lovely video of you all.

gra gravargar

Men det är husse / matte som är ledare inte hunden ! En KO som bor i stan blir van vid allt, däremot blir det alldeles för varmt i en lägenhet, denna ras trivs bäst med att kunna bo både ute och inne

GGAndersson

@jozefhidden Vilken pinsam kommentar...... Var snäll och nämn några djur som hör hemma i sverige?! Håller med gravargar.. det finns en jävla massa internet experter som inte har en susning om verkligheten... I sverige kan vem som helst äga en kniv, vad tror du har gjort mest skada, knivar eller KO's i sverige..?

LillaSyster97

Så grymt fina hundar det var med i videon och söta va dom!

illmatex

såååå jaävla fin hund asså.. men mkt jobb :/ tyvärr

Unknown User

Vad mysigt det måste vara att ha den en sån tjockis i sängen och mysa. Man lär inte behöva något täcke va? :)

geezou

Beautiful video ! I especially liked the the scene with a cat. Those dogs seems to be very sweet.

simishka simlar

Ja båda är ju Karabash (svarthuvuden) och har liknande öron men annars har jag svårt att se likheter :)

doutzen177

Vilken fin hundras, och tusen tack för god info kring denna hundrasen! Och fint att se att ni tar vara på hundarna och att ni förstår vad det vill säga att ha hund, - det tycker jag är mycket bra - många som bara skaffar hund, därför att den är så söt - gullig - cool, etc. Och ni verkar bo på en underbar plats oxå! :) Fin natur!! :) Hälsningar - Nina :)

cavemannnnnnnn

hedershundar är väldigt stabila hundar i psyket, väldigt trygga i sig själva och harmoniska med allt omkring sig, så ni som säger att detta KO är en aggressiv ras ni är helt ute och cyklar, aggressiva hundar är hundar med problem osäkra hundar. Ta och läs nu ni alla som skriver struntprat och analysera lite mera innan ni skriver idioti tack.

Ellen J

Jag tycker det har gått för långt när det uppkommer grupper på FB som går ut på att förbjuda hundraser i Sverige. Om en hund är farlig eller inte har att göra med hur ägaren fostrar den! Kamphundar är ju också exempel på missförstådda raser, men det handlar som sagt om vad ägaren gör av sin hund! Jag tror att folk som är emot ovtjarkor är rädda på grund av deras storlek. Om en hund är farlig är det inte rasen som ska bannas, det är tamejfan ägaren! Bra jobb med videon förresten, väldigt fin :)

gra gravargar

Den kaukasiska ovtjarkan försvarar sin flock mot tex björn. Så fungerar alla hundar av herdehundstyp. Men i en sådan strid kan hunden bli väldigt illa tilltyglad. I det exemplet jag sett var hunden nästan död efter att ha mött en björn. En björn väger nämligen runt 300 kg och som exempel, min kaukasisk ovtjarka hane 65 kg.

Daniel Gustafsson

vad heter kenneln i sverige?

Hyliangod

first would like to say thanks for putting all these clips of ovcharkas into 1 video i haven't seen over half of them and it was a delight, its depressing that i won't get a ovcharka for a decade or so but any chance if your english is good enough that you could tell me and training techniques you use for them? i don't know the language u have on the description so i don't know if u have these dogs or know anything like that about them. If you do please share the info

Jimmie pinto dos santos

ovtjarka är som vilken annan hundras som helst. att det fått dåligt rykte har med er som missköter/"uppfostrar" hundarna att göra. dumma fån.. galet vackra hundar, gått o smygtittat på denna ras i flera år. väldigt sugen att köpa en, efter att min gamla gott bort då förstås, vilket aldrig verkar ske 15 år i sommar.. en blandning mellan rottweiler & schäfer!

maalberg

Kjempefin video! Blir frelst av å se på!:-)

Sven Svensson

Ja, fina hundar, däremot förstår jag inte folk som bor i städer som skaffar denna rasen, särskilt i lägenhet.

gra gravargar

Våra egna är nog lite kraftigare än den nordiska vargen. Men det finns även mindre individer.

Marsh53172

beautiful dog!

TheDoppsko

Oavsett hundras så kan en duktig och konsekvent hundägare få ordning på sin hund. Ni verkar vara just sånna hundägare. Det farliga med en sån här film är att man framställer KO:n som en lätthanterlig hund. Det kan locka alldeles för orutinerade hundägare att gå i fällan. Ovtjarkan är en krävande hund som ÄR skarp! Den ställer höga krav på sin ägare och är i grund och botten ingen lämplig hund för en barnfamilj...det är bara att erkänna. Bra film dock som får fram rasens fina sidor =)

ItchyTheRat

det är de oxo

gra gravargar

Visst är de mysiga hundar :-) Och mycket bra vakthundar.

Patrick Tannerstad

finns ingen finare hund.. men som sagt.. inget ja rekommenderar som FÖRSTA hund.. jag personligen kommer skaffa en till när min blir äldre.. Och ni som tycker att detta är en fin björn hund som bara vill gosa... ja det är det.. men läs på om hunden först..

Cuvac

jaja gravargar den perfekta allemanshunden eller hur! :) lol

Nannasify

Hade inte tvekat en sekund att ha en om jag hade mer tålamod än vad jag har idag och bodde på landet. Så fina hundar! Synd bara att media som vanligt ställer till det för raser som bestämmer att man inte ska tycka om.. Som sk "kamphundar" ex... Alla hundar är skadliga om dom hamnar i fel händer och stora raser och muskliga raser är dom som oftast gör det tyvärr.. Väldigt fina hundar och en stor eloge till er som har dom!

Cuvac

Is kindaof my dream actually. Setting up lgd-programmes in regions of europe where the larger carnivores still are around. Or would have a chance cause the lgd-s will minimize cattle-losses, so less human-predator conflicts, less need to kill them. Protect ur cattle a bit does a lot. If I would live in dalarna but also south of that i would certainly wanna have 1 or more guarddogs.

gra gravargar

Syftet med denna video är att visa hur våra hundar fungererar och ge lite tips och råd. Däremot passar rasen absolut inte alla och en seriös uppfödare väljer sina valpköpare med omsorg.

Dresden Karlsson

Den är så fantastisk! Jag ska definitivt skaffa en KO i framtiden, jag ska däremot vänta tills jag har möjlighet att flytta ut på landet först.

gra gravargar

Jag skulle uppskatta om ni som har direkta åsikter om rasen också talar om vilken erfarenhet ni har av rasen. Berätta hur många ovtjarkor ni ägt och fostrat, eller om ni bott i någon ovtjarkakennel i exvis rasens hemland. Då blir det lättare att förstå för alla. Mvh gravargar

PepsiCola Powerblaster

Hur mångsidig är ovtjarkan egentligen? Som vakthund är den överlägsen, det är allmänn kännedom. Den klarar Sveriges kalla vintrar med lätthet. Men hur trivs en ovtjarka med längre expeditioner och vandringar i vildmarken? Hur klarar den tuff terräng? Har den lätt för jakt? Kort sagt, hur är dess anpassningsbarhet?

gra gravargar

Den intressanta frågan är varför man gör ett program om en ras, men inte vill visa en enda riktigt kaukasisk ovtjarka i programmet. Vid tidpunkten för inspelning av programmet fanns det 60 st registrerade exemplar i Sverige, men dessa dög inte för uppdrag granskning. Det har också framkommit efter programmet att TV har rätt att visa vilka oriktiga uppgifter som helst för tittarna, bara för att väcka debatt.